Platsbyggd bokhylla och en kvinna som arbetar med den

Vi hjälper dig med allt gällande ROT-avdrag!

Vad är ROT-avdrag? ROT-avdraget är en fantastisk möjlighet för dig som kund att få skatteavdrag på många olika typer av bygg- och renoveringsprojekt runt ditt hem. Med ROT-avdrag kan du dra av halva arbetskostnaden, upp till ett maxbelopp på 50 000 kr per person och år. För att dra nyttja ROT-avdrag behöver du följa några enkla steg. Det hjälper vi dig med.

1. Kontrollera att ditt arbete berättigar ROT-avdrag

Skatteverket bestämmer vilka typer av arbeten som är berättigade till ROT-avdrag. Men oroa dig inte, vi är här för att vägleda dig genom processen och säkerställa att ditt projekt uppfyller kraven.

 

2. Betalar du tillräckligt med skatt för att nyttja ROT-avdrag?

För att använda ROT-avdraget fullt ut bör du ha betalat tillräckligt med skatt under året. Med en månadsinkomst på cirka 25 000 kronor kan du ofta maximera ditt ROT-avdrag. Vi hjälper dig att räkna ut om du är berättigad till det fulla avdraget.

 

3. Vi sköter pappersarbetet åt dig

Vi tar hand om de administrativa detaljerna. Det är vi som skickar handlingarna om ditt ROT-avdrag till Skatteverket. Du kan lita på att vi ser till att allt går smidigt tillväga.

 

4. Avdraget gäller på arbetskostnaden

Vi ser till att ROT-avdraget tillämpas korrekt för arbetskostnaden. Det innebär att du kan dra av en del av arbetskostnaden, inte kostnader för material eller resor. Vi ser till att våra offerter och fakturor specificerar arbetskostnaden tydligt, så att du är säker på vad du drar av.

 

5. Undantag gällande ROT-avdrag

Det finns undantag från ROT-avdragets regler, och vi är här för att vägleda dig genom dem. Vissa typer av markarbeten kan till exempel vara berättigade till avdrag, medan andra, som marksten, inte är det. Vi har koll på detaljerna och ser till att du får det avdrag du är berättigad till.

Att dra nytta av ROT-avdraget är en smart affär.

Det är en bra anledning att anlita proffs istället för att göra arbetet själv. Vi är här för att se till att allt går smidigt och att du får maximalt värde av ROT-avdraget när du väljer oss som din partner.

Alla detaljer sköter vi och ser till att allt blir rätt när du väljer att använda ROT-avdraget. Du kommer alltid få frågan om du vill utnyttja ROT av oss, och om vi någonsin glömmer, påminn oss gärna!

Läs mer på Skatteverket.

Eller hör av dig till oss.

Nicklas på Gamla Uppsala Snickeri som jobbar